dissabte, 14 de novembre del 2009

Sopar amb vins Catalans

Disabte nit, sopar al The Nit de Vilafranca i 3 ampolles de vi per a 6 persones, mantenint la mitjana...

El primer d'ells va ser un Ezequiel de Ferret, la seva curiositat bàsica és que està fet amb vins de diferents collites, aquest aspecte que ja han fet altres cellers amb molt de glamour no sé si acaba de funcionar en aquest cas.



Ezequiel Nº 1 - Caves Ferret.
DO. Penedès
Varietats deconegudes, segons el celler "en el que han estat sumament cuidadosos els ensamblatges dels diferents orígens, tamany de gra i torrats de la fusta, així com el cupatge dels diferents vins per otorgar-li aquest bouquet"
Criança?? Doncs això.... ni idea.

De tons grana i morat, opac. Al nas, fusta, espècies, vainilla i fruita vermella madura, a la boca untuós, glicèric carnòs, fruita vermella madura, tabac.
Per mi és un vi bò però no és fàcil de beure, bastant complex i per degustar lentament, potser ens varem equivocar demanant-lo tant aviat, aquest vi demana que hi hagi força teca i potent a la taula.

El segon va ser vi que tenia moltes ganes de provar des de fa temps, es tracta del Mas Irene de Parés Baltà.


Mas Irene 2001 - Parès Baltà
DO. Penedès
Merlot i Cabernet Franc

De color Cierera molt fosc i opac. Al nas Intens, fruita negra madura (mores negres??), balsàmic, mineral. En boca saborós, cremòs, llarg, mineral i una mica terròs.

Personalment el Cabernet Franc és una de les varietats que quan estan ben elaborades més m'agraden (probablement per l'escassetat de presència en els nostres vins), és una molt bona proposta, jo l'agrupo en aquest grup de vins negres assequibles i molt bons que s'estan fent actualment al Penedès i intenten recuperar (si és que l'han tingut mail) els prestigi del vins negres del Penedès (Caus, Pardas, Viladellops, Feixes, etc), felicitats a tots ells.




Les Sorts Vinyes Velles 2005 - Celler del Mas Roig

DO. Montsant
Garnatxa, Samsó, Cabernet

Color Cirera fosc, opac, brillant. Al nas Intensitat! fruita vermella, magrana, xocolata? En boca elegant, afruitat, intens, omple la boca, golòs.

Tota una garantia del saber fer, la veritat és que el Celler del Mas Roig no falla ni amb els seus negres ni amb els blancs, aquest vell conegut és ideal per beure sol, dinant, per regalar, per mi, tot un clàssic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada