dissabte, 12 de desembre del 2009

Tornem-hi

Ara feia dies que no deiem res, pero ja toca.... avui  farem un viatge direcció a l'Oest des del Penedès passant per Les Garrigues, Terra Alta fins a la Matarranya (per qui no ho sàpiga, és una comarca preciosa de l'Aragò tocant a Catalunya i on parlen un Xapurreao maravellòs).

Comencem!!


Gran Reserva Vallformosa 2001 - Masia Vallformosa
D.O. Penedès
Ull de Llebre i Cabernet Sauvignon
18 mesos criança roure americà.

Vermell granatós, ribet teula, al nas el pebrot de la Cabernet, tabac i/o cuir, en boca rodó, senzil, clàssic, especiat i un pèl afruitat.
Us haig de reconèixer que em va sorprendre ja que  un Penedès tant vell, la veritat, d'entrada no està en els meus preferits, però em va sorprendre, tot i no ser res especial, que estigués tan ben acabat, que fós rodò i mantingués estructura.



Cérvoles 2005 - Cèrvoles Celler
D.O. Costers del Segre
Ull de Llebre, Cabernet Sauvignon, Garnatxa i Merlot.
12 mesos criança roure francés

Cirera amb ribet blavós, al nas balsàmic, fruita negra madura, menta, xocolata, a la boca equilibrat, intens, complex, fruita negra, vermella, menta, al cap d'una estona, mineral, xocolata.
De Costers del Segre, estava enamorat de Geol del Tomàs Cusiné, però ara ja n'estic enamorat d'un altra, el Cérvoles, la veritat és que la força, equilibri, l'elegància amb la que es desemvolupen aquests vins a la copa fan que siguin extraordinaris, aquesta zona de Costers de Segre molt concreta i ben diferenciada de les altres es mereix gairebé una sub-zona, des d'aquí felicitats per la feina que fan.
Aquest Cèrvoles 2005 és un vi super recomenable, amb una bona rel·lació Qualitat-Preu.


Vinyes del Grau Syrah 2008 - Josep Vicens Vallespí
D.O. Terra Alta
Syrah 100% Sense Crainça

Color granat blavós opac, al nas potent, torrat, fruita negra, intens, a la boca gruixut, sense polir, una mica àspre, i matusser però saboròs.
A la fira de Gandesa, on vàrem anar a passar fred, ens van recomanar el Syrah de Josep Vicens i la veritat és que com a syrah és una bona elecció, per saber tot el que et pot donar aquesta varietat en un vi, el problema d'aquest vi és que una syrah salvatge com aquest necessita ésser domada amb altres varietats i una mica de fusta, així que ja sabeu, si voleu un Syrah Syrah, aquesta és una bona elecció.


Plans d'Algars Tinto 2006 - Celler d'Algars
Vinos de la Tierra del Bajo Aragón (Matarranya)
Garnatxa, Syrah i Cabernet Sauvignon
12-14 mesos criança roure francès

Color granat intens, al nas fusta, fruita vermella, torrats, cacau, a la boca intens, afinat, fruita vermella madura, fum.

Al Cèsar de Celler d'Algars el vaig conèixer a Gandesa, en un celler que visitava i a la mínima que vaig poder el vaig anar a visitar, i la veritat és que fa bona feina, amb aquest Plans d'Algars es nota el treball tant a la vinya com al celler, és un vi que evoluciona a la copa, i a mida que passa l'estona es fa més elegant, més fi i més rodò, interessant descobrir noves zones amb potencial, ànims!



Ventus 2006 - Venta d'Aubert
Vinos de la Tierra del Bajo Aragón (Queretes)
Merlot, Monastrell, Cab. Sauvignon, Cab. Franc i Garnatxa
Criança en barriques velles

Color granat intens, fosc amb ribet blavós, al nas intens, fruita vermella i negra, a la boca senzill però interessant, golós, afruitat.
Venta d'Aubert potser és el celler amb més anomenada de la comarca del Matarranya, sobretot per el seu Viognier (que és fantàstic, per cert) tenen una gama de vins interessant, a banda del blanc tenen un negre, el Dionus que és el seu top de gamma, excepte quan tenen una collita excepcional d'alguna de les varietats, llavors les emnbotellen i les posen a la venda, això sí, a uns preus una mica alts. Tot i així és un celler a tenir en compte.

Fins aviat!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada