dilluns, 23 de novembre del 2009
Cata de Reus....
Com no podia ser d'una altra manera, ens vàrem asseure al voltant d'una taula amb bon menjar per tastar els vins i caves de la setmana, aquesta ha estat una trobada amb molt bon nivell, en aquest ordre: Cepa 21, Pardas Negre Franc, Cims de Porrera, Parisad i Raventos i Blanc Millesime, quasi res.... doncs vinga comencem.
Cepa 21 2006 - Bodega Cepa 21
D.O. Ribera del Duero
Tinta del Pais (Ull de llebre)
14 mesos de Criança en roure Francès i Americà.
Color cirera intens, al nas potent i agradable, intens de fruites negres (mora), a la boca gruixut, més fruita negra i una mica de torrat, i vainilla?.
Molt bon vi, feia dies que no tastava un Ribera i la veritat és que, si estàn ben fets no fallen, el preu és el típic d'un bon Ribera encara que no estigui del tot afinat 22€
Pardas Negre Franc - Celler Pardas
D.O. Penedès
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon i Merlot
12 mesos criança
Color cirera fosc quasi pruna, al nas suau, fresc, aromàtic, fruita vermella, pa torrat; A la boca tot i el seu aspecte és lleuger, alcohòlic, una mica aspre però agradable.
Els Pardas m'agraden! Ja el Negre Franc 2005 va ser un descobriment per a mi, i des de llavors sempre que tinc oportunitat repeteixo, la veritat és que el 2005 em va semblar més ben acabat que aquest 2006, tot i així, chapeau!
Cims de Porrera 2005 - Cims de Porrera
D.O.Q. Priorat
Garnatxa i una mica de Carinyena
Criança 18 mesos roure francès
Color cirera intens, al nas fruita vermella, mineral (en petites dosis); A la boca, Equilibrat, sedòs, mineral un pèl àcid.
Em sap greu, però el que havia de ser l'estrella de la nit no ho va ser, tot i que era excel·lent no va cobrir les expectatives (potser les teniem altes), va ser per un punt d'acidesa que no esperava, haurem de tornar a provaar-lo, jeje.
Parisad 2000 - Can Ràfols dels Caus
D.O. Cava
Chardonnay, Xarel·lo, Macabeu
Fermentació barrica i criança de 3 mesos en barrica de roure francès i 24 mesos en rima.
Color groc daurat intens, bombolla fina i elegant, al nas fruita blanca, llevats, vainilla, làctic; a la boca gruixut, carnòs, lleuger, saborós.
És tremendo!! Aconsello a tothom que tingui oportunitat, que el proveu (tot i que és car), la meva primera experiència amb Parisad vaig dir, però que és això!!! buagh!!
Al cap d'una estona l'ampolla era buida i és que és tan especial... tant diferent... i tant bò que és dels vins dels que te'n recordes sempre, ja m'ho explicareu.
Elisabet Raventòs i Blanc Gran Reserva Millèsime 2002 - Raventòs i Blanc
D.O. Cava
Xarel·lo, Chardonnay, Monastrell
Gran reserva Brut, 48 mesos en rima.
Groc daurat, bombolla fina i persistent, al nas bolleria, fruita blanca (codony?), a la boca elegant, suau, cremòs, fruits secs.
Un clàssic amb el que sempre disfrutes, una garantia d'èxit.
I això ha estat tot fins ara, que ara que ho repasso, deunidò quin festival, no???? Leer más...
dissabte, 14 de novembre del 2009
Sopar amb vins Catalans
El primer d'ells va ser un Ezequiel de Ferret, la seva curiositat bàsica és que està fet amb vins de diferents collites, aquest aspecte que ja han fet altres cellers amb molt de glamour no sé si acaba de funcionar en aquest cas.
Ezequiel Nº 1 - Caves Ferret.
DO. Penedès
Varietats deconegudes, segons el celler "en el que han estat sumament cuidadosos els ensamblatges dels diferents orígens, tamany de gra i torrats de la fusta, així com el cupatge dels diferents vins per otorgar-li aquest bouquet"
Criança?? Doncs això.... ni idea.
De tons grana i morat, opac. Al nas, fusta, espècies, vainilla i fruita vermella madura, a la boca untuós, glicèric carnòs, fruita vermella madura, tabac.
Per mi és un vi bò però no és fàcil de beure, bastant complex i per degustar lentament, potser ens varem equivocar demanant-lo tant aviat, aquest vi demana que hi hagi força teca i potent a la taula.
El segon va ser vi que tenia moltes ganes de provar des de fa temps, es tracta del Mas Irene de Parés Baltà.
Mas Irene 2001 - Parès Baltà
DO. Penedès
Merlot i Cabernet Franc
De color Cierera molt fosc i opac. Al nas Intens, fruita negra madura (mores negres??), balsàmic, mineral. En boca saborós, cremòs, llarg, mineral i una mica terròs.
Personalment el Cabernet Franc és una de les varietats que quan estan ben elaborades més m'agraden (probablement per l'escassetat de presència en els nostres vins), és una molt bona proposta, jo l'agrupo en aquest grup de vins negres assequibles i molt bons que s'estan fent actualment al Penedès i intenten recuperar (si és que l'han tingut mail) els prestigi del vins negres del Penedès (Caus, Pardas, Viladellops, Feixes, etc), felicitats a tots ells.
Les Sorts Vinyes Velles 2005 - Celler del Mas Roig
DO. Montsant
Garnatxa, Samsó, Cabernet
Color Cirera fosc, opac, brillant. Al nas Intensitat! fruita vermella, magrana, xocolata? En boca elegant, afruitat, intens, omple la boca, golòs.
Tota una garantia del saber fer, la veritat és que el Celler del Mas Roig no falla ni amb els seus negres ni amb els blancs, aquest vell conegut és ideal per beure sol, dinant, per regalar, per mi, tot un clàssic. Leer más...
divendres, 13 de novembre del 2009
Finca Viladellops
Una de les coses més interessants que hem fet ha estat visitar el celler de la Finca Viladellops, situat al poble que li dona nom, és a la marevellosa casa dels Senyors del Marquès d'Alfarràs.
Aquest celler que elabora els seus vins amb raims treballats amb agriculrura ecològica ens va encantar, el Marcelo, propietari del celler ens va portar a veure les diferents vinyes i els tipus de cultiu amb els que treballa, ens va cridar l'atenció la importància que li dona al terrer i la planta, no us explicaré res més i si teniu oportunitat visiteu-lo.
Al Mas ens va atendre en una sala amb unes maravelloses vistes al Castell d'Olèrdola i una taula preparada per a la cata, amb el millor criteri ens va oferir els seus vins per ordre d'importància, va ser aquest:
Viladellops Blanc 2008 - Finca Viladellops
Xarel·lo, Viognier, Chardonnay i Macabeu
Sense Criança
Un Vi Blanc senzil però molt digne, de color groc palla amb tons verdosos, peca de manca d'aroma tot i les varietats que el conformen, en boca guanya tot i que és poc saborós, notes citriques i flors "apagades".
Viladellops Negre - 2007 - Finca Viladellops
Garnatxa, Syrah, Merlot i Cabernet
Criança curta.
De color cirera, en nas afruitat però sobretot especiat, on el Cabernet "caberneja", una bona elecció per a acompanyar carns.
Finca Viladellops Negre 2005 - Finca Viladellops
Garnatxa, Syrah i Marcelan
De color cirera fosc, net i brillant, el nas molt mineral, pebre negre, infusions, en boca potent, mineral, bona estructura sense ser pesat.
Aquesta és una molt bona opció per la seva qualitat/preu, es nota el treball a la vinya perqué és poc comparable amb altres Penedès negres, a mi em va encantar
Finca Viladellops Blanc 2005 - Finca Viladellops
Xarel·lo
9 mesos de criança
Tremendo!! De color groc pàlid, net i brillant. Al nas.. buff!! Flors blanques i de seguida, pera, pressec blanc, codony, mineral (aquí deuen estar els fòssils d'ostres que ens vas ensenyar eh, Marcelo??). En boca, lleuger, suau, sedòs i més pera, prèssec, plàtan i sobretot mineral. Si haig de descriure'l amb una paraula: RODÒ!!
Impresionant, tots els que estàvem a la taula varem callar i l'unic que se sentia era... collons! que bò! carai quin blanc! és un vi que tot i que no és barat 18/19€ és espectacular, hiper recomenable.
Aquesta sortida promoguda pel Maià i a qui li agarïm les gestions per la visita va ser fantàstica, esperem aviat la propera, Can Feixes vas dir?? Leer más...
dilluns, 5 d’octubre del 2009
Martivillí - Rueda
Martivillí - Bodegas Angel Lorenzo Cachazo
100% Verdejo
Sense Criança
De color groc verdós (d'aquí li vé el nom a la varietat), al nas semblava que oloressis una barreja de gas amb herba acabada de tallar, una olor molt peculiar (de fet és el que més em va cridar l'atenció), a la boca àcid, saborós, terpènic, verd.
Curiós però millorable.
Leer más...
Propiedad - Rioja
dimecres, 16 de setembre del 2009
CHÉ QUE VINOS !!

Quan vaig denamar al cambrer que hem recomenés un vi, em va preguntar, amb molt bon criteri, quin tipus de vi m'agrada. Li vaig dir que m'agraden els vins potents, amb personalitat, amb fusta, alcohòlics i amb caràcter. Al cambrer se li van il.luminar els ulls, i sense vacil.lar hem va dir: "el teu vi és Las Ocho". Mmmmmm. "una cosa", va dir, "es tracta d'un vi que necessita una bona ventilació doncs pot donar un cert aroma i regust a tancat de bon principi, però ja veureu com quan s'obri el vi és molt bo".
El vaig mirar a la carta, 16 euros, i no ho vaig dubtar. El cambrer va obrir el vi devant nostre, el va decantar i ens va prohibir catar-lo fins passats mínim 15 minuts. Aquesta espera es va fer eterna...
Finalment, el vàrem degustar, i... Mmmmm, BO !!!! si si, bo. Amb el pas dels minuts va anar agafant la seva màxima expresió. Potent, "espés", complexe, molt complexe, dificultós per trobar aromes concrets però amb un pas per boca agradable, untuós, amb una certa sembla als Montsants pel lleuger toc mineral. Un molt, molt bon vi.
Us adjunto 4 dades:
CHOZAS CARRASCALLAS OCHO
BODEGA: CHOZAS CARRASCAL D.O.: Utiel - RequenaZONA: San Antonio (Requena)
VARIEDADES: Bobal, Monastrell, Garnacha, Tempranillo, Cabernet Franc, Cabernett Sauvignon, Syrah y Merlot
GRADUACIÓN: 13% Vol.
PRECIO: 11.8 €/botella (IVA y transporte incl.)
CRIANZA: Fermentación y maceración de cada variedad por separado con maceraciones de entre 18 y 21 días, en depósitos de hormigón y una crianza de catorce meses en barrica de roble francés “Allier” y 12 meses en botella.
VALORACIÓ PERSONAL: S'HA DE PROVAR !!!!

Es tracta d'un vi del Celler el Roure, situat a la mateixa població del nom dle vi i per tant amb D.O. València. Segons el que he trobat és el germà petit del lloat Maduresa. Està recomenat per maridar amb arrossos secs. Així que ni pintado...
Leer más...
dimarts, 8 de setembre del 2009
Batea - Terra Alta
Cooperativa de Batea:
Al haver començat ja a veremar hi havia força activitat i davant la negativa a poder visitar el celler em vaig limitar a anar a la botiga i preguntar allà totes les meves inquetuds, no vaig tenir gaire sort, la persona que em a atendre era més botiguera que entesa en vins i ho vàrem deixar còrrer.
Els vins que em vaig endur van ser:
L'Aube 2001 - Celler Cooperatiu de Batea (Terra Alta)
Merlot, Garntxa negra, Syrah, Ull de Llebre i Cabernet Sauvignon
Criança de 14-18 mesos en barriques de roure francès
A descobrir properament
Preu: 18,50€
Vivertell 2003 - Celler Cooperatiu de Batea (Terra Alta)
Garnatxa, Syrah, Tempranillo y Cabernet Sauvignon
Criança 14 mesos en barrica de roure francès
Color Granate, en nas potent, mineral, fruits negres, quitrà, cendra, a la boca potent, mineral, metàlic, xocolata, torrats
Un bon vi si t'agraden els vins amb color, cos i potents, a mi m'ha agradat força per la seva personalitat, un bon Terra Alta a un preu molt digne. Recomanable
Preu: 7,90€
Continuarà... Leer más...
divendres, 4 de setembre del 2009
Celler Orcella - Montsant
100% Garnatxa de La Figuera
18 mesos en barrica de roure francès
Color Granatós fosc, nas potent, fruita negra, cireres i mores, boca mineral, necesita airejar, va guanyant en intensitat i al final te n'adones que tens un molt bon vi a la copa, tot just quan ja s'acaba, recomenable 100%
Preu: 18€
Ardea 2006 - Celler Orcella (DO. Montsat)
Garnatxa (60%), Syrah (20%) i Merlot (20%)
15 mesos en barrica de roure francès
Color Granatós fosc, al nas potent fruites vermelles i negres, en boca lleuger, mineral, i una mica de xocolata i cafè, balsàmic i suau.
Tot i que no és un mal vi, no tés res d'especial, bé, l'única cosa especial és que no sembla un Montsant. Ni fú ni fa, pel que dòna... és car.
Preu 12,5€
Mima 2008 - Celler Orcella (DO. Montsant)
Garnatxa (60%), Syrah (40%), Merlot i Monasrell
3 mesos en barrica de roure francès
Color vermell marronós, en nas àcid i dur, en boca aspre, àcid, lleuger i sense ànima ni cos.
Es nota que és la resta d'un resto, no l'haurien d'haver embotellat ni molt menys haver-lo venut, ni a aquest preu, NO RECOMENABLE!!
Preu: 4,5€
Fins aviat enVininats!! Leer más...
dimarts, 1 de setembre del 2009
Festa i vins
Macizo 2008 Blanc del celler que Benjamín Romeo ha creat a Olesa de Bonesvalls (Penedès)
Garnatxa Blanca i Chardonnay
Perfumat en nas, lleuger en boca tot i que el vaig trobar una mica curt d'intensitat és molt equilibrat.
Preu 15,50€
Ens esperavem més d'aquest vi pel seu cognom, ens ha defraudat una mica, ens varem deixar recomanar per tenir un gran elaborador darrera i això no sempre és garantia d'èxit.
Coma d'En Pou 2003 del celler Barbara Forés (Terra Alta)
Garnatxa Negra (42%), Sirah (23,5%) Cabernet Sauvignon (21,%), i Merlot (13’5%)
Obert durant més d'una hora la primera impresió és de torrats intensos, una mica de xocolata i cafè, a mida que es va anar obrint més varem començar a trobar molt lleugerament els fruits vermells, és un vi molt rodó, en el que no hi ha cap nota de sobresurti excesivament sobre les altres, en boca sedós, lleuger i elegant. Un vi molt recomanable del que sense cap dubte repetirem.
Preu 18,50€
Des d'aquí salutacions i gràcies al Cèsar de Celler d'Algars, l'amiga del Joan de Mas de la Caçadora i la Carme per la simpatía i l'atenció a un turista enològic que es presenta sol i per sorpresa a fer una visita.
Elisabet Raventós Gran Reserva Brut Millesime 2002 (DO Cava)
Xarel·lo 40%, Chardonnay 30%, Monastrell 20%
Color Groc or, al nas és franc, d'entrada codony, mantequilla i fruits secs, en boca fresc i gustós, bombolla fina molt ben integrada, amb cos, et convida a repetir. Un molt bon cava amb criança, una sorpresa.
Preu 16,50€
Com el Penedès no hi ha res!! (1)
Si apliquem el paralelisme amb les persones, imaginem un nadó acabat de nèixer amb 3 pares (per sort només una mare!):
El primer dels pares és un bon home, va haver de deixar els estudis per convertir-se en un bon treballador, la seva és l'empresa familiar amb més de 100 anys d'història heretada del seu pare, que continua fabricant el mateix producte de tota la vida.
El segon, no tenia negoci familiar, va treballar durant un temps en una fabrica però va tancar, per això va muntar la seva pròpia empresa fa més de 25 anys, hi va arriscar tots els seu estalvis en la idea, que li va sorgir mirant el que estava passant al seu voltant, tot i que ha anat fent mai s'ha fet ric, però creu que la seva experiència l'ajudarà poder jubilar-se a ell i el seu fill en el negoci, sobretot perqué desprès d'aquests anys s'ha convertit en un dels referent del seu sector per la qualitat dels seus productes.
El tercer, era fill de pare ric, va heretar el negoci milionari de la seva familia, tot i que va estudiar al seu poble en la seva infantesa, s'ha format en les millors universitats del mon, la seva visió és global, i tot i que no oblida els seus origens, el seu obectiu és fer arribar el seu producte al major nombre de països del món.
Si els 3 fossin pares del mateix fill, dieu-me, qui del tres decideix com es dirà, a quina casa viurà i creixerà, quin tipus d'atencions rebrà, com s'educarà , com serà la seva adolescència, i a que es dedicarà?
Ni idea no?? Doncs això mateix és el que passa al Penedès, que molts dels que interven en el procés productiu del vi al Penedès no tenen ni idea de cap a on van, ni com acabaran (Bé, alguns ja ho saben, ja han canviat d'activitat).
És cert que els grans cellers de vins i caves han marcat el ritme de la zona durant molts anys, això ha generat certa riquesa per alguns i bastant més per altres, el problema escau quan als grans cellers comencen a no sortir-li els numeros, ja que el producte mediocre que tant ha funcionat durant anys ja no funciona, tot el colectiu que ha viscut despreoupat i a remolc d'aquests grans elaboradors es trobaran tard o d'hora en una situació insostenible.
Per altra banda, hi ha viticultors que fa anys van apostar per l'elaboració dels seus propis vins, on hi dedicaven els millors dels seus raïms, i la resta de la producció la venien als ridículs preus que estem veient, això els permet afrontar la situació actual amb intranquilitat però amb esperança.
En el mercat actual, on el vi ha deixat de ser un producte de consum diari, on les interferències polítiques afecten directament i on un producte de qualitat similar al que es fa aquí es troba a qualsevol lineal de supermercat a preus irrisoris, la única sortida és fer qualitat.
Que fàcil és dir-ho i que difícil és fer-ho, però es pot fer, altres zones de l'estat amb menys història, menys recursos però amb més convicció ho han aconseguit, només cal passejar-se per comarques/Províncies veïnes per veure on son ells i on és el Penedès.
Hi ha molta feina per fer.