diumenge, 23 d’agost de 2009

De nou Robert Parker


Ja tornem a tenir la llista del nostre amic Robert Parker, i dic amic, no perquè els vins que ens recomana siguin els que recomanaríem nosaltres, ni de bon tros, si no perquè cada vegada que aquest senyor publica la seva bíblia de vins mundials es crea rebombori al voltant del vi i penso que això és força bò per aquest sector.
Cada vegada més ens estem oblidant de beure vi a diari per raons òbvies, i el corrent que aquest senyor genera fa que els més se'ns desperti la curiositat de beure no només el vi del sindicat (com feien els nostres pares), si no que cerquem cada vegada més aquest celler de l'Empordà que m'han dit... que si aquesta varietat prefiloxèrica... que si aquell vi el fa l'enòleg de nosequí amb el raïm de noséquinaltre... i a la vegada, fa que els cellers surtin d'aquest aletargament que sembla que hagin patit durant força anys.
Per altra banda, en els darrers anys sembla que vivim la febre del vi, gràcies als cellers mediàtics i als vins impagables (alguns productes de màrqueting) amb els que ens han bombardejat any darrera any, al rebuf d'aquestes marques hem vist com els cellers tradicionals han renovat el seu catàleg de productes adaptant-lo a les necessitats dels consumidors, empresaris d'altres sectors han fet inversions importants en les zones de més anomenada (alguns amb més sort que d'altres), i com viticultors tradicionals (per fi!) han creat petits cellers que ens ofereixen productes d'una qualitat altíssima a preus accessibles, amants del vi han començat a elaborar el seu propi vi posant-los al mercat, en definitiva estem vivint una transformació en el sector que no pot fer res més que beneficiar-nos a tots.
El problema el tenim quan d'entre els vins que elaboren prop de 5.000 cellers de tot l'estat ens toca triar-ne un a un restaurant, el súper o la vinateria de torn, i és clar aquí és on entra de nou l'amic Robert que amb la seva saviesa ens guiarà cap a la millor opció, però és la millor opció per a qui?? evidentment per als que ho puguin pagar, que no és el nostre cas.
Per aclarir-nos les idees apareixen les guies, on diuen que analitzen tots els vins de l'estat i els hi posen una puntuació, unes estrelletes, etc... I no us ha passat mai que heu comprat un d'aquests amb estrelletes i heu estat a punt de trucar a l'oficina del consumidor per denunciar a l'el·laborador i al senyor de la guia?? A nosaltres si!! És que no es fan vins dolents?
Per això hem obert aquesta petita finestra al món, no pretenem ser una guia, ni tenir grans seguidors, simplement donar-vos el nostre humil punt de vista.
Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada