divendres, 13 de novembre del 2009

Finca Viladellops

Fa molts dies que no us deiem res i no és perqué no haguem tastat vins, si no perqué no hem parat!!

Una de les coses més interessants que hem fet ha estat visitar el celler de la Finca Viladellops, situat al poble que li dona nom, és a la marevellosa casa dels Senyors del Marquès d'Alfarràs.


Aquest celler que elabora els seus vins amb raims treballats amb agriculrura ecològica ens va encantar, el Marcelo, propietari del celler ens va portar a veure les diferents vinyes i els tipus de cultiu amb els que treballa, ens va cridar l'atenció la importància que li dona al terrer i la planta, no us explicaré res més i si teniu oportunitat visiteu-lo.





Al Mas ens va atendre en una sala amb unes maravelloses vistes al Castell d'Olèrdola i una taula preparada per a la cata, amb el millor criteri ens va oferir els seus vins per ordre d'importància, va ser aquest:

Viladellops Blanc 2008 - Finca Viladellops
Xarel·lo, Viognier, Chardonnay i Macabeu
Sense Criança

Un Vi Blanc senzil però molt digne, de color groc palla amb tons verdosos, peca de manca d'aroma tot i les varietats que el conformen, en boca guanya tot i que és poc saborós, notes citriques i flors "apagades".

Viladellops Negre - 2007 - Finca Viladellops
Garnatxa, Syrah, Merlot i Cabernet
Criança curta.

De color cirera, en nas afruitat però sobretot especiat, on el Cabernet "caberneja", una bona elecció per a acompanyar carns.


Finca Viladellops Negre 2005 - Finca Viladellops
Garnatxa, Syrah i Marcelan

De color cirera fosc, net i brillant, el nas molt mineral, pebre negre, infusions, en boca potent, mineral, bona estructura sense ser pesat.

Aquesta és una molt bona opció per la seva qualitat/preu, es nota el treball a la vinya perqué és poc comparable amb altres Penedès negres, a mi em va encantar


Finca Viladellops Blanc 2005 - Finca Viladellops
Xarel·lo
9 mesos de criança


Tremendo!! De color groc pàlid, net i brillant. Al nas.. buff!! Flors blanques i de seguida, pera, pressec blanc, codony, mineral (aquí deuen estar els fòssils d'ostres que ens vas ensenyar eh, Marcelo??). En boca, lleuger, suau, sedòs i més pera, prèssec, plàtan i sobretot mineral. Si haig de descriure'l amb una paraula: RODÒ!!
Impresionant, tots els que estàvem a la taula varem callar i l'unic que se sentia era... collons! que bò! carai quin blanc! és un vi que tot i que no és barat 18/19€ és espectacular, hiper recomenable.

Aquesta sortida promoguda pel Maià i a qui li agarïm les gestions per la visita va ser fantàstica, esperem aviat la propera, Can Feixes vas dir??

1 comentari: