divendres, 4 de setembre del 2009

Celler Orcella - Montsant

Arrel d'una recomanació vaig visitar el Celler d'Orcella, la veritat es que el celler no era tal, si no més aviat un garatge a la casa de la Finca El Maset, un paratge preciós prop de la carretera N-420 entre Falset i Mòra la Nova, em va atendre l'Helena, provinent de la regió francesa de Chateauneuf des Papes (Històrica regió vitivinícola de la Provença), la propietària del celler que em va expicar la particularitat dels seus vins.
Elaboren el vi a la cooperativa de la Figuera, un dels indrets amb més alçada on hi ha vinyes a la comarca del Priorat, les varietats que elaboren son Garnatxa, Syrah, Merlot, tot el most és treballat sense bombes ni premses, es treballa per decantació, amb això aconsegueixen no fer malbé el raïm i una finura a tots els seus vins.






Orsus 2005 - Celler Orcella (DO. Montsant)
100% Garnatxa de La Figuera
18 mesos en barrica de roure francès
Color Granatós fosc, nas potent, fruita negra, cireres i mores, boca mineral, necesita airejar, va guanyant en intensitat i al final te n'adones que tens un molt bon vi a la copa, tot just quan ja s'acaba, recomenable 100%
Preu: 18€


Ardea 2006 - Celler Orcella (DO. Montsat)
Garnatxa (60%), Syrah (20%) i Merlot (20%)
15 mesos en barrica de roure francès
Color Granatós fosc, al nas potent fruites vermelles i negres, en boca lleuger, mineral, i una mica de xocolata i cafè, balsàmic i suau.
Tot i que no és un mal vi, no tés res d'especial, bé, l'única cosa especial és que no sembla un Montsant. Ni fú ni fa, pel que dòna... és car.
Preu 12,5€

Mima 2008 - Celler Orcella (DO. Montsant)
Garnatxa (60%), Syrah (40%), Merlot i Monasrell
3 mesos en barrica de roure francès
Color vermell marronós, en nas àcid i dur, en boca aspre, àcid, lleuger i sense ànima ni cos.
Es nota que és la resta d'un resto, no l'haurien d'haver embotellat ni molt menys haver-lo venut, ni a aquest preu, NO RECOMENABLE!!
Preu: 4,5€

Fins aviat enVininats!!

2 comentaris:

  1. A propósito de Henry... O millor dit de Orsus:

    VALORACIÓ: ORGÀSMIC !!!!!!!!!

    Nene, feia temps que no catava res igual. Oh la, la, oh la, la...Merci madamme.

    ResponElimina
  2. Quiero compartir con todos ustedes aquí cómo obtuve mi préstamo del Sr. Benjamin, quien me ayudó con un préstamo de 400,000.00 Euros para mejorar mi negocio. Fue fácil y rápido cuando solicité el préstamo cuando las cosas se estaban poniendo difíciles con mi negocio. . El señor Benjamin me concedió un préstamo sin demora. Aquí está el Sr. Benjamin, correo electrónico/ 247officedept@gmail.com.

    ResponElimina