dimecres, 16 de setembre del 2009

CHÉ QUE VINOS !!

Aquest nou article va dedicat a l'últim descobriment que he fet.

Recentment he estat de pas per terres valencianes i em vaig preocupar de demanar un parell de vins de la zona, amb l'objectiu de deixar-me assessorar i descobrir quelcom nou, i a fer que ho vaig fer.

La primera recomenació que hem van fer va ser un vi d'allò més particular. Es diu LAS OCHO.

Per què las ocho ??? doncs, molt fàcil, per que està el.laborat amb 8 varietats diferents de raïm. Si, si, ni més ni menys que 8. D'on surten ??? doncs algunes ni idea...

Quan vaig denamar al cambrer que hem recomenés un vi, em va preguntar, amb molt bon criteri, quin tipus de vi m'agrada. Li vaig dir que m'agraden els vins potents, amb personalitat, amb fusta, alcohòlics i amb caràcter. Al cambrer se li van il.luminar els ulls, i sense vacil.lar hem va dir: "el teu vi és Las Ocho". Mmmmmm. "una cosa", va dir, "es tracta d'un vi que necessita una bona ventilació doncs pot donar un cert aroma i regust a tancat de bon principi, però ja veureu com quan s'obri el vi és molt bo".


El vaig mirar a la carta, 16 euros, i no ho vaig dubtar. El cambrer va obrir el vi devant nostre, el va decantar i ens va prohibir catar-lo fins passats mínim 15 minuts. Aquesta espera es va fer eterna...


Finalment, el vàrem degustar, i... Mmmmm, BO !!!! si si, bo. Amb el pas dels minuts va anar agafant la seva màxima expresió. Potent, "espés", complexe, molt complexe, dificultós per trobar aromes concrets però amb un pas per boca agradable, untuós, amb una certa sembla als Montsants pel lleuger toc mineral. Un molt, molt bon vi.


Us adjunto 4 dades:
CHOZAS CARRASCALLAS OCHO
BODEGA: CHOZAS CARRASCAL D.O.: Utiel - RequenaZONA: San Antonio (Requena)


VARIEDADES: Bobal, Monastrell, Garnacha, Tempranillo, Cabernet Franc, Cabernett Sauvignon, Syrah y Merlot


GRADUACIÓN: 13% Vol.


PRECIO: 11.8 €/botella (IVA y transporte incl.)


CRIANZA: Fermentación y maceración de cada variedad por separado con maceraciones de entre 18 y 21 días, en depósitos de hormigón y una crianza de catorce meses en barrica de roble francés “Allier” y 12 meses en botella.


VALORACIÓ PERSONAL: S'HA DE PROVAR !!!!



7 dies més tard tornava a la zona D.O. València i com no, no vaig desaprofitar l'ocasió de deixar-me aconsellar i provar quelcom nou. Aquesta vegada el vi havia d'acompanyar un sopar consistent, sense carn però consistent (arrós de pernil ibèric i alls tendres).

En aquesta ocasió el cambrer em va recomenar un vi anomenat "Les Alcusses".

Es tracta d'un vi del Celler el Roure, situat a la mateixa població del nom dle vi i per tant amb D.O. València. Segons el que he trobat és el germà petit del lloat Maduresa. Està recomenat per maridar amb arrossos secs. Així que ni pintado...
Ens obren el vi, l'ensumes i li dius al cambrer que està perfecte. Dona un aroma fresc, molt aromàtic a fruits vermells. Aquesta és la seva millor i única qualitat aromática inicial. Sin más. Així que el cates i... arrufes el nas. Vaja, sembla que el vi no estarà a l'alçada de l'arrós. Grrgrggr. Ens hem equivocat, millor dit, s'ha equivat el cambrer, mala recomanació.
Et ressignes, no hi ha res a fer, el vi no està dolent, no té cap defecte, simplement és que no ha complert les expectatives, però no està per tornar-lo ni molt menys.
Aaaahh amics, sort que no el vàrem tornar. 30 min més tard, aaaiixx, 30 min més tard, el canvi va ser demoledor. La absència de quelcom destacable en el vi es va transformar en una mineralitat fantàstica, seguia sent una mica lleguer pels nostrus paladars més exigents en densitat, però la transformació làctica i mineral va valer la pena. Finalment es va convertir en un gran aliat del sopar. Tot i això, jo el recomanaria com a vi per prendre a copes i no com a vi de sopar. Però segueix sent un vi interessant.
4 dades més:
Porta Monsatrell, Syrah, Merlot, Cabernet Souvignon i Tempranillo.
14%
Preu: 9 euros (16-18 a restaurant)
VALORACIÓ PERSONAL: INTERESSANT I RECOMANABLE.
P.D: mirant 4 coses per l'article veig que aquest vi es pot demanar on-line, aquest i molts d'altres...
P.D.2: crec que gràcies al blog i amb el temps acabarem comprant la majoria del vi per internet.












2 comentaris:

  1. Ens hem d'anar culturitzant i porvant noves coses. En l'actualitat es fa molt bon vi a qualsevol regió d'Espanya, oi ???
    Voldria recordar el que ens vàrem veure l'altre dia, aquell que vaig comprar a Almería, vino de la tierra d'Antrax o algo així. Et vas quedar tu l'ampolla, potser es podria fer un comentari al respecte.

    ResponElimina